Avui, la cuina catalana és un referent arreu del món. …… Aquesta història, però, no és fruit de la casualitat, ni tampoc neix del no-res. Neix d’unes arrels, d’una tradició, d’una cultura i també d’un passat que ha tingut episodis que, no per desconeguts, deixen de tenor una importància cabdal.
Per això “Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència” posa el focus en un moment singular i brillant, d’aquesta història. És el moment de la Segona República. Perquè, com en tants d’altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a casa nostra va significar, també per la cuina, un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora. (MHCAT, text de presentació de l’exposició)

Menús de Guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència
www.mhcat.cat

Fitxa tècnica
De juliol a octubre de 2014
Organitza:
Museu d’Història de Catalunya
Agència Catalana de Patrimoni Cultural
Fundació Antigues Caixes Catalanes
BBVA
Cap de l’Àrea de Gestió Museogràfica del MHC
Margarida Sala
COMISSARI
Sergi Freixes
COORDINACIÓ
Salut Pardellans, FACC-BBVA, Mariona Companys, MHC
DISSENY GRÀFIC
Estudi Freixes i Eli Pla
ESCENOGRAFIES
REBEKA produccions culturals
PRODUCCIÓ
Mobiltraç
TRANSPORT
Mun-t-Art
Les imatges de l’exposició en aquesta web són del fotògraf Pep Parés.

