logo apaisat blau web

Logotip per la Nit de la Ciència i el Coneixement de Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Fundació Parc Taulí i la Fundació Bosch i Cardellach han signat un conveni de col·laboració en l’àmbit de la ciència i la seva difusió. En el marc d’aquest acord, Sabadell organitzarà el proper mes de novembre la que serà la seva primera nit de la ciència i el coneixement.

Concretament, el proper 18 de novembre La Faràndula acollirà una festa coincidint amb la setmana de la ciència. Un acte obert a la ciutadania amb actuacions de companyies sabadellenques i amb el lliurament de premis i reconeixements a persones o grups de l’àmbit científic. Manel Sabés, vicerector de Relacions Institucionals de la UAB i part impulsora del projecte que avui s’ha presentat, ha assegurat que es pretén que “s’acabi reconeixent que Sabadell creu en la ciència, i que les nostres organitzacions són capaces de fomentar el treball científic dels joves”. Sabés ha afegit que: “Amb aquestes dues coses ens sentiríem més que satisfets”.

La finalitat de l’activitat serà la de recollir recursos per finançar un projecte de recerca que s’estigui portant a terme a Sabadell. En aquesta primera edició, l’ajuda es destinarà a ampliar la investigació de la prevenció dels trastorns mentals que es porta a terme al Centre de Salut Mental de la Corporació Sanitària Parc Taulí. El director delegat de la Fundació Parc Taulí, el doctor Lluís Blanch, ha explicat perquè s’ha escollit aquest projecte. En aquest sentit, ha recordat que el projecte cobreix una àrea de 450.000 habitants i que “si es té en compte l’alcoholisme i la drogoaddicció, un 30% de les persones tenen algun tipus de trastorn mental”.

Joan Carles Sánchez, alcalde de Sabadell, ha afirmat que “la idea de la Nit de la Ciència lliga amb la percepció del baix nivell científic que té la nostra societat, especialment en comparació amb altres societats europees”. En aquest sentit, ha afegit que: ”Aquesta nit vol contribuir a augmentar la cultura científica de la ciutat”.La signatura d’aquest acord s’ha celebrat aquest matí a l’Edifici La Salut de la Corporació Sanitària Parc Taulí.

© Ràdio Sabadell 94.6.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter