Foto Ferran Adrià

Ferran Adrià. Del simple a l’extraordinari

Cosmocaixa ens ofereix una nova oportunitat per experimentar, aquesta vegada sota el guiatge del gran Ferran Adrià juntament amb el seu equip de elBulliLab. L’exposició “Sapiens. Comprendre per crear” ens farà reflexionar sobre l’aparent simplicitat de l’elaboració del pa amb tomàquet i ens mostrarà, després d’aplicar-hi una metodologia sistemàtica, com podem arribar a uns resultats sorprenents i innovadors.
La metodologia Sapiens, aplicada a l’estudi de la restauració gastronòmica, mira d’entendre els processos que hi intervenen i veure la forma en què se n’ordenen els elements constitutius: què entenem per ingredient?, quin és la diferència entre tècnica i tecnologia?, etc.
No obstant això, Sapiens no es queda en el món de la gastronomia. Va molt més allà: Permet analitzar, ordenar i, en conseqüència, comprendre tot procés creatiu, de manera que es pugui aplicar a qualsevol àmbit.
Quin paper té el pa amb tomàquet a Sapiens?
La mostra expositiva parteix d’un exemple de la cuina mediterrània, i aparentment simple, com és el pa amb tomàquet per abordar la realitat complexa i plural del seu procés.
REBEKA PRODUCCIONS CULTURALS va realitzar els treballs de documentació de l’exposició.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter