DSC_0032

El Temps de la Memòria. Tresors del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona

Per celebrar els 175 anys del museu, el passat octubre 2021el MAC-Girona va obrir al públic l’exposició  “175 anys del museu de Sant Pere de Galligants“, un repàs gràfic de la trajectòria històrica del museu des de la seva fundació fins als projectes de futur.

Aquest mes de juny 2021 ha obert una altra exposició on les protagonistes són les peces. “El temps de la memòria. Tresors del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona

 

La seu a Girona del Museu d’Arqueologia de Catalunya acull les col·leccions arqueològiques recuperades en les excavacions de diferents jaciments de les comarques gironines. Les formà la institució museística més antiga de les comarques de Girona, el Museo Provincial de Antigüedades y Bellas Artes, que fou creat l’any 1845 per la Comisión Provincial de Monumentos. Des del 1857, el museu està instal·lat en el monestir de Sant Pere de Galligants.

Amb motiu dels 175 anys de la seva fundació, l’exposició presenta alguns dels objectes més rellevants de les col·leccions del museu. De gran qualitat estètica, les peces exhibides són tresors arqueològics que emocionen, però també són excepcionals per la condició històrica que amaguen. Com a cultura material del passat, expliquen històries i memòria històrica de la vida i de la mort. És un recorregut que es fonamenta en les constants biològiques i psicològiques de la naturalesa humana. Tots i cadascun d’aquests tresors amaga i proporciona història i pòsit, amb anècdotes, tradicions, particularitats, peculiaritats. Fars de memòria, argila d’identitats, bocins d’humanitat, ens acosten al passat i ens demostren com d’importants són els museus per què la vida continuï.

Els tresors s’agrupen en dos gràns àmbits, Temps de vida i Temps de mort i dins d’aquests en Néixer, Menjar, Produir, Gaudir, Lluitar, Crear i Morir.

 

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter