IMG_4865

DESCOBRINT OLÈRDOLA. 100 anys de les intervencions de l’IEC

La mostra ocupa un espai de 40 m2 en el que destaca un àmbit central on s’incideix en les intervencions arqueològiques i arquitectòniques dutes a terme fa 100 anys i en el context cultural, social i polític en què aquestes es realitzaren. Les accions estaven enfocades sota tres eixos principals: la recerca de les restes arqueològiques, la conservació dels monuments i la valoració d’aquest patrimoni.

Un segon àmbit està conformat per un gran mural a mode de mosaic i amb projeccions on hi tindrà presència les persones que engegaren i dirigiren els projectes i les publicacions científiques i divulgatives que les intervencions generaren.

Tanca l’espai principal un tercer àmbit on es mostrarà la selecció de tres peces: una tassa de la fi de l’edat del bronze, una gerra de vernís negre d’època ibèrica i un calze i una patena altmedieval. Tots ells procedeixen de les excavacions arqueològiques més recents i permeten enllaçar els inicis de la recerca amb la recerca actual i l’avanç del coneixement del conjunt d’Olèrdola.

La torre oest de la muralla romana serveix de marc per la projecció d’un audiovisual elaborat amb motiu del centenari

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter