Exposició en construcció

Perfil

REBEKA produccions culturals sl, és la plataforma empresarial actual de Maria Marín Gelabert des de la qual realitza el que s’ha dedicat sempre: explicar ciència, història i ficció, a partir d’objectes, documents, interactius i el que faci falta, envoltats d’un entorn gràfic i constructiu. El resultat són museus de nova planta, o bé actualizacions i també exposicions, stands i altres instal·lacions efímeres.

Maria Marín Gelabert estudia Biologia a l’Universitat Autònoma de Barcelona i s’incorpora a l’Institut Català de Paleontologia M. Crusafont, on inicia treballs d’investigació paleontològica. És en el museu d’aquesta institució on es desperta el seu interès per la museologia i especialment la museografia, la qual esdevé l’eix de la seva professió. Es forma en camps diversos com en la gestió d’institucions culturals (ESADE), disseny de productes gràfics i disseny d’interiors a l’escola BAU.

Ha treballat a la Fundació la Caixa, a l’estudi d’arquitectura Dani Freixes & Varis Arquitectes i ha col·laborat amb diferents empreses dedicades a la concepció, disseny i muntatge de centres d’interpretació, museus i exposicions.

Directora del Museu del Gas per a la Fundació Gas Natural Fenosa a Sabadell (2007-2012), responsable de la seva de la creació i posta en marxa.

Alguns dels projectes museogràfics en els que ha participat són la Citée des Sciences de Tunis (Tuníssina), els museus de la ciència de Múrcia, Granada, A Coruña i Valladolid, els museus marítims de Santander, Palamós, Lloret de Mar i de Barcelona, el Museu d’Història de Catalunya, El Parc Arqueològic de les Mines de Gavà, el Museu de la Música de Barcelona, el Vinseum de Vilafranca del Penedès i el Museu del Cinema de Girona. També en les exposicions “El Quixot i Barcelona” del Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona, “Josep Lluís Sert. Mig segle d’arquitectura” a la Fundació Miró i “ICEntanys 1907-2007″ en la seu de l’Institut d’Estudis Catalans.

Dos dels darrers projectes han estat “La Revolució Neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis” al Museu Arqueològic de Catalunya, i “Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar” al Museu Marítim de Barcelona.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter